Almere in Zicht - Veiligheidsmonitor

 

Veiligheidsmonitor 2021

De Veiligheidsmonitor (VM) is met ingang van 2019 een tweejaarlijks (in oneven jaren) terugkerend bevolkingsonderzoek naar veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. De editie van 2021 is grondig herzien t.o.v. eerdere jaren. Hierdoor is er geen volledige vergelijking mogelijk tussen de editie van 2021 en eerdere edities. Voor een aantal hoofdindicatoren heeft het CBS echter omrekenfactoren ter beschikking gesteld, waardoor een vergelijking mogelijk is. Deze cijfers kunt u via deze link raadplegen.

Aan de linkerzijde kiest u uw wijk. Door op een vlak in de profieltaart te klikken, krijgt u aan de rechterzijde meer informatie over dit onderdeel. Vervolgens kunt u naar een specifieke plek in het dashboard navigeren. Hier krijgt u extra informatie over de samenstellende indicatoren van dit onderdeel (buitenste ring). Deze zijn genummerd en kunnen als zodanig worden teruggevonden in de verdiepende thema's per dashboard.

Kies een wijk

Almere (Klik voor meer informatie)

Score per onderdeel

Klik op een onderdeel in de profieltaart om meer informatie te bekijken. In de tabel die dan verschijnt, kunt u klikken op het grafiekicoon om een grafiek te tonen met de waarden van alle wijken of u kunt klikken op de indicator om naar een dashboard met meer informatie te gaan.